Malzemeler:
Köfte için:
1 kg köftelik dana kıyma
1 orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
4 dilim bayat ekmek
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için:
1 yumurtanın akı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Patatesli iç için:
4 orta boy patates
2 orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
- Patatesleri soyup doğrayarak tuzlu suda haşlayalım.
- Haşlanmış patatesleri süzerek çatalla veya ezme makinesi ile püre haline getirelim.
- Tavaya 2 kuru soğanı ince yarım ay şeklinde doğrayıp, zeytinyağı ve tuz ile kavuralım.
- Soğanlar sararınca patates püresini ekleyip karıştıralım ve ocağı kapatıp, soğumaya bırakalım.
- Fırınımızı 220 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayalım.
- Diğer tarafta köfteyi hazırlamak için derin bir kap alalım. Kuru soğanları rendeleyelim.
- Bayat ekmekleri parçalayarak toz haline getirip kuru soğan rendesine ekleyelim. Üzerine tuz, kimyon, kıyma ve 2 yumurtayı ekleyip iyice yoğuralım.
- Köfte kıvama gelince, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine köfteyi elimizle yayalım.
- Yayılarak inceltilmiş köftenin ortasına patatesli harcı koyalım ve yağlı kağıt yardımıyla köfteyi patatesin üzerine kapatıp uçlarını birleştirelim.
- En üste 1 yumurta akını çırpıp 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile karıştırarak fırça yardımıyla sürelim.
220 dereceye ısıtılmış fırına koyup 35-40 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.