Malzemeler:
500 gr irmik
2 yemek kaşığı çam fıstığı
500 gr toz şeker
750 ml su
750 ml süt
250 gr. tereyağ veya margarin
- Derince bir tencereye toz şeker ile su ve sütü koyup, toz şeker eriyene kadar kaynatalım.
- Bir pilav tenceresine tereyağı koyalım ve eritelim.
- İrmik ve fıstığı tencereye koyarak orta hararetli ocakta, sürekli karıştırarak fıstıklar ve irmik kahverengileşip, mis gibi kokmaya başlayana kadar kavuralım.
- Kavrulan irmiğin üzerine sıcak şekerli su süt karışımını dökelim ve bir kez karıştıralım. Kaynamaya başlayınca altını kısıp, irmik suyunu çekene kadar pişirelim.
- Üzerine bir kağıt havlu örterek demlenmeye bırakalım.
- Helvamız ılınınca tabaklara koyup, üzerine tarçın ekerek servis yapalım.
Afiyet olsun.