FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


8 Şubat 2013 Cuma

YALANCI TAVUK GÖĞSÜ

Oğlumun en sevdiği tatlılardandır tavuk göğsü. Evde bu tatlıyı yapmanın en kolay yolu da taklidini pişirmektir. Oğlum 5 gündür evde yoktu; tatile gitmişti. Bugün dönüyor. O yüzden ona en sevdiği yemekleri yapmak istedim. Elbette tatlı da yalancı tavuk göğsü olacak.

Malzemeler:

1 Litre süt
125 gr. margarin veya tereyağı
2 kahve fincanı un
8 yemek kaşığı toz şeker
1 paket şekerli vanilin

- Sütü küçük bir tencereye alıp ısıtalım.
- Bir tencereye margarini alıp eritelim.


- Üzerine unu ekleyip, orta hararetli ateşte kehribar rengini alana kadar kavuralım.

 
 
 
- Kavrulan unun üzerine sıcak sütü bir çırpma teli ile karıştırarak koyalım.


- Ardından toz şekeri ekleyip sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.


- Muhallebi kıvamına gelen tatlıyı biraz daha kaynatıp ocağı kapatalım.


- Vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Tatlıyı mixer ile 20-25 dakika kadar düşük devirde karıştıralım ki tatlı lif lif olsun.


 
 
- Karıştırma işi bitince, içi ıslatılmış bir kaba muhallebiyi alıp soğumaya bırakalım.



- Üzerine tarçın ekerek servis yapalım.
Afiyet olsun.

Bu tarif Leman Cılızoğlu Eryılmaz'ın "Türk Mutfağından Seçme Yemekler" isimli kitabından alınmıştır.