Malzemeler:
1 Litre süt
125 gr. margarin veya tereyağı
2 kahve fincanı un
8 yemek kaşığı toz şeker
1 paket şekerli vanilin
- Sütü küçük bir tencereye alıp ısıtalım.
- Bir tencereye margarini alıp eritelim.
- Üzerine unu ekleyip, orta hararetli ateşte kehribar rengini alana kadar kavuralım.
- Ardından toz şekeri ekleyip sürekli karıştırarak, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Muhallebi kıvamına gelen tatlıyı biraz daha kaynatıp ocağı kapatalım.
- Vanilyayı ekleyip karıştıralım.
- Tatlıyı mixer ile 20-25 dakika kadar düşük devirde karıştıralım ki tatlı lif lif olsun.
- Karıştırma işi bitince, içi ıslatılmış bir kaba muhallebiyi alıp soğumaya bırakalım.
- Üzerine tarçın ekerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
Bu tarif Leman Cılızoğlu Eryılmaz'ın "Türk Mutfağından Seçme Yemekler" isimli kitabından alınmıştır.