Malzemeler:
750 gr. un
1 paket instant maya
1 şişe maden suyu
1 margarin (250 gr) (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 çay bardağı ılık süt
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 tatlı kaşığı tuz
15 adet kuru domates
250 gr. ıspanak
Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Susam
- Ispanakları ayıklayıp, yıkayıp doğrayalım ve kaynayan suya atarak 5 dakika kadar haşlayalım. İyice süzülüp ılınması için süzgece alalım.
- Kuru domatesler çok sertse kaynar suya koyup bir kaç dakika tutarak yumuşatalım (çöreğin içinde biraz dişe gelirse daha güzel olacağını düşündüğümden çok yumuşatmadım). Domatesleri de süzgece alalım.
- Bir karıştırma kabına unu, mayayı, ılık sütü, sodayı, yumuşamış yağı ve tuzu koyarak kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yapalım. Üzerini örtüp, sıcak bir yerde mayalanması için biraz bekletelim (30 dakika kadar)
- Bu arada kuru domatesleri küçük küçük doğrayalım.
- Ispanakları iki avucumuzun arasında sıkarak fazla suyunu süzelim.
- Fırını 200 dereceye ayarlayalım.
- Hamurumuzun içine ıspanağı, kuru domatesi ve rende kaşarı ekleyerek, homojenize bir karışım olana kadar yuğuralım.
- Fırın tepsimize yağlı kağıt serelim.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayalım ve üzerlerine hafifçe bastırarak şekil verelim. Tepsiye aralıklı olarak dizelim.
- Tüm hamur bitince, yumurta sarısı ile zeytinyağını çırpıp çöreklerin üzerine sürelim. En üste de susam serperek ısınmış fırında 25-30 dakika pişirelim.
- Üzerleri kızarınca fırından alıp, ilk sıcaklığının geçmesini bekleyelim.