Kabağın en sevdiğim halidir mücver. Elbette içinde bol yeşillik olacak. Kıvamı da yumuşak olup, ısırdığınızda ağzınıza un değil, mis gibi yeşillik ve kabak tadı gelecek. Sakın ola ki "yağda kızartma istemiyoruz, fırında yapalım" demeyin. Çünkü mücver dediğin kızartma olur. Fırında yapılana ise mücver demek, bence mücvere haksızlık etmektir.
Malzemeler:
1 kg. kabak
1 demet taze soğanın yeşil kısımları
1 demet dereotu
1 demet nane
1/2 demet maydanoz
2 tatlı kaşığı tuz
3 yumurta
4 tepeleme yemek kaşığı un
1 su bardağı sıvı yağ
- Kabakları soyup yıkadıktan sonra kurulayarak rendeleyelim.
- Rendelenmiş kabağın üzerine 2 tatlı kaşığı tuz ekerek karıştıralım.
- Kabak hemen su salacaktır. İki avucumuzun arasında sıktığımız rende kabağı bir süzgece alalım.
- Suyu süzülürken taze soğanın yeşil kısımlarını ince ince kıyıp bir kaba alalım.
- Diğer yeşillikleri de incecik kıyıp taze soğanın üzerine koyalım.
- Tekrar kabakları avuçlarımızın arasında sıkarak yeşilliklere ekleyelim.
- Üzerlerine yumurtaları kırıp unu ekledikten sonra iyice karıştıralım. Elde şekil almayacak yumuşak kıvamlı bir hamur elde etmemiz gerekiyor.
- Tavaya sıvıyağı koyup ısıtalım.
- Hazırladığımız mücver hamurundan kaşıkla alarak kızgın yağa koyup, üzerine kaşıkla hafifçe bastıralım.
- Tüm tava dolana kadar bu işlemi devam ettirelim.
- Mücverleri önlü arkalı nar gibi kızartıp, kağıt havlu üzerine alalım.
- Ilınınca servis yapalım.
Mmmmmm. Muhteşem görünüyor. Afiyet olsun.