Malzemeler:
4 levrek
4 orta boy patates
3 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı+1 çay bardağı sıcak süt
3 yemek kaşığı un
5-6 adet defne yaprağı
2 su bardağı balık suyu
Tuz
Karabiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Ayıklanıp güzelce yıkanmış balıklarımızı geniş bir tencereye koyup üzerine çıkacak kadar su dolduralım. 1 tatlı kaşığı tuz ve defne yapraklarını ekleyerek ocağa oturtalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 10-15 dakika kadar pişirelim. Ocağı kapatıp balıkları tabağa alalım ve soğumasını bekleyelim. Balığın haşlama suyunu dökmeyelim.
- Diğer yanda patatesleri haşlayalım.
- Ardından hazırladığımız püreyi bir fırın kabına koyup yayalım.
- Soğuyan balıkları çok dikkatlice ayıklayarak kılçıklarından ayırıp küçük parçalara bölelim.
- Pürenin üzerine ayıkladığımız balıkları yerleştirelim.
- Fırını 200 dereceye ısıtalım.
- Küçük bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını koyup erittikten sonra unu ekleyelim ve rengi hafif dönene kadar kavuralım.
- Kavrulan una 2 su bardağı sıcak sütü ekleyerek çırpma teliyle sürekli çırpalım ki topaklanmasın. Ardından 2 su bardağı balık suyunu ekleyelim ve boza kıvamına gelene kadar ocağın üzerinde karıştırmaya devam edelim.
- Sosumuz kaynamaya başlayınca ocaktan alalım.
- İçine bir tutam tuz ve bir tutam da karabiber ekleyip balıkların üzerine dökelim.
- En üste de rende kaşarı yayarak 200 dereceye ısınmış fırında 30 dakika (üzeri nar gibi kızarıncaya kadar) pişirelim.
Afiyet olsun.