Hiç ebegümeci yemeği yaptınız mı? Ben çok severim. Yapımı da çok kolaydır. Pazardaki otçumdan ebegümeci alırken, gözüm tazecik Girit kabaklarına ilişti. O kadar güzel görünüyordu ki hemen aldım. Bunları ne yapsam diye düşünürken de ebegümeci ile kabağı birlikte pişirmeye karar verdim. Çok güzel oldu. Ot severlere duyurulur...
Malzemeler:
500 gr. ebegümeci
500 gr. Girit kabağı
30-35 gr. kıyma (bir köfte kadar)
1 orta boy kuru soğan
2-3 tane orta boy domates
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz
- Ebegümeçlerini ayıklayalım. Körpe sapları dışındaki tüm sapları atalım. Sadece yaprakları kalsın.
- Kabakların baş kısmını kestikten sonra kalan kısmını iyice yıkayıp bir parmak kalınlığında yuvarlaklar şeklinde doğrayalım.
- Kuru soğanı yemeklik olacak şekilde küp küp doğrayıp, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek kavuralım.
- Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Ardından rendelediğimiz domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edelim.
- En son ebegümeci ve kabakları koyup ocağı iyice kısalım ve tencerenin kapağını kapatalım.
- Ebegümeci ve kabak suyunu salana kadar kısık ateşte pişirelim. Suyunu saldıktan sonra 1 su bardağı kadar su ekleyip, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.