FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


20 Nisan 2014 Pazar

GİRİT KABAKLI EBEGÜMECİ YEMEĞİ

Hiç ebegümeci yemeği yaptınız mı? Ben çok severim. Yapımı da çok kolaydır. Pazardaki otçumdan ebegümeci alırken, gözüm tazecik Girit kabaklarına ilişti. O kadar güzel görünüyordu ki hemen aldım. Bunları ne yapsam diye düşünürken de ebegümeci ile kabağı birlikte pişirmeye karar verdim. Çok güzel oldu. Ot severlere duyurulur...



Malzemeler:
500 gr. ebegümeci
500 gr. Girit kabağı
30-35 gr. kıyma (bir köfte kadar)
1 orta boy kuru soğan
2-3 tane orta boy domates
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 tatlı kaşığı tuz

- Ebegümeçlerini ayıklayalım. Körpe sapları dışındaki tüm sapları atalım. Sadece yaprakları kalsın.


- Kabakların baş kısmını kestikten sonra kalan kısmını iyice yıkayıp bir parmak kalınlığında yuvarlaklar şeklinde doğrayalım.


- Kuru soğanı yemeklik olacak şekilde küp küp doğrayıp, zeytinyağı ve tuzu ekleyerek kavuralım.


- Kavrulan soğanlara kıymayı ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavuralım. Ardından rendelediğimiz domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edelim.


- En son ebegümeci ve kabakları koyup ocağı iyice kısalım ve tencerenin kapağını kapatalım.


- Ebegümeci ve kabak suyunu salana kadar kısık ateşte pişirelim. Suyunu saldıktan sonra 1 su bardağı kadar su ekleyip, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.




- Sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.