Uzun bir süredir yeni tarif yazamadım. Hatta mutfağa bile giremedim diyebilirim. Çünkü çok ağır bir grip geçirdim. Öksürüğüm hala geçmemiş olsa da bugün yemek yapacak gücü kendimde buldum ve ne zamandır kafamda planladığım bu kurabiyeyi yapmaya karar verdim.
İç Malzemeleri:
250 gr. bal kabağı
2.5 yemek kaşığı toz şeker
2 karanfil
1 çay kaşığı tarçın
1 tutam toz zencefil
1 çay bardağı ceviz
Hamur malzemeleri:
500 gr. un
250 gr. margarin veya tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
- Öncelikle bal kabağını soyup yıkayalım ve kuruduktan sonra rendeleyelim.
- Rendelenmiş kabağı iki avucumuzun arasında iyice sıkarak fazla suyunu atalım.
- Sıkılmış bal kabağını tavaya koyup, üzerine toz şekeri ekleyerek, yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kabağı pişirelim.
- Pişen kabağın üzerine, havanda dövülüp toz haline getirilmiş karanfili, toz tarçını ve toz zencefili ekleyip, en son iri çekilmiş cevizi de koyarak karıştıralım ve ocağı kapatalım.
- Hazırladığımız iç harcımızı kenara alıp soğumaya bırakalım.
- Ayrı bir yerde hamur yoğurma kabımıza unu, kabartma tozunu ve yumuşamış tereyağını alalım.
- Bir kaseye yoğurt ile gıda boyasını koyup karıştıralım. Bunu da unlu karışıma ekleyip hamurumuzu yoğuralım.
- Kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım.
- Fırını 200 dereceye ısıtalım.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elimizle yuvarlayıp bastırarak hamuru inceltelim. İçine 1 tatlı kaşığı kadar içten koyup, hamurun kenarlarını yukarıya doğru katlayıp birleştirelim ve nar şekli verelim.
- Tüm hamuru bu şekilde bitirelim.
- Isıtılmış fırına koyup 20-25 dakika pişirelim.
- Pişen kurabiyelerimizi fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
Afiyet olsun.
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
31 Ocak 2013 Perşembe
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)