Malzemeler:
3 yumurta
270 gr. toz şeker (1 + 1/4 su bardağı )
150 gr. yumuşak tereyağı veya margarin
1 su bardağı yoğurt
1/4 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Elmalı harç için:
3 orta boy elma
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
Pudra şekeri
- Elmaların kabuklarını soyup rendeleyelim.
- Rendelediğimiz elmaları tavaya alıp üzerine toz şekeri ekledikten sonra ocakta suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Suyunu çeken elmalara tarçını da ekleyip karıştıralım ve tavayı ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- 26 cm çapındaki ortası delikli yuvarlak kek kalıbını yağlayalım.
- Unu bir kaba eleyelim. İçine kabartma tozunu da koyup karıştıralım.
- Karıştırma kabına yumurtaları kırıp çırpalım.
- Toz şekeri çırpılan yumurtalara ekleyip beyazlaşana kadar çırpmaya devam edelim.
- Yumuşak yağı, yoğurdu ve sütü de ekleyip karıştırdıktan sonra unu ekleyelim ve karışıma yedirelim. Koyu kıvamlı bir kek hamuru olmalı.
- Fırını 175 dereceye ısıtalım.
- Kek kalıbımıza hazırladığımız karışımın yarısını koyup üzerini düzleştirelim.
- Hamurun üzerine elmalı içi yayalım.
- En üste kalan hamuru koyup elmaların üzerini kapatalım.
- 175 dereceye ısıtılmış fırında 45-50 dakika kadar pişirelim.
- Pişip pişmediğini bir kürdanla deneyelim.
- Pişen kekimizi bir ızgara telinin üzerine çıkaralım.
- Soğuduğunda üzerine pudra şekeri döküp servis yapalım.
Afiyet olsun.