Malzemeler:
500 gr. ıspanak
1 adet pırasa
3-4 adet taze soğan
75 gr. kadar tulum peyniri ( arzu ederseniz)
3 yumurta
4 tepeleme yemek kaşığı mısır unu
2 küçük boy patates
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak için:
1 su bardağı sıvı yağ
- Ispanakları bir çelik tencereye koyup önce kuvvetli, sonra kısık ateşte tencerenin ağzı açık olacak şekilde yumuşayana kadar pişirelim.
- Yumuşayan ıspanakların içine incecik doğranmış pırasayı ve taze soğanı ekleyelim.
- Patatesleri soyup rendeleyelim.
- Rendelenmiş patateslerin üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ekip iyice karıştırdıktan sonra 2 avucumuzun arasında fazla suyunu sıkıp ıspanakların üzerine alalım.
- Peyniri çatalla ezip veya rendeleyip sebzelerle karıştıralım.
- 3 yumurtayı bir kasede çırpalım ve sebzelerin üzerine dökelim.
- Mısır ununu da ekledikten sonra hepsini güzelce karıştıralım.
- Hazırladığımız karışım elimizle şekil verilemeyecek yumuşaklıkta olmalı. Eğer hamur kıvamında yaparsanız mücver ekmek gibi olur ve lezzetli olmaz.
- Tavaya 1 su bardağı sıvı yağ koyup ısıtalım.
- Isınan yağa hazırladığımız karışımdan kaşık kaşık alıp koyalım ve her iki tarafı nar gibi kızardığında kağıt havlu serilmiş bir tabağa alıp mücverlerin hepsi bittiğinde servis yapalım.
Afiyet olsun.