Malzemeler:
5 büyük enginar (çanak şeklinde hazırlanmış)
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy havuç
3 avuç iç bezelye
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1.5 çay kaşığı tuz
1 tepeleme çay kaşığı un
2 portakalın suyu
- Düdüklü tencereye kuru soğanı yemeklik doğrayalım. Üzerine küp küp doğradığımız havuçları ve bezelyeleri koyup karıştıralım.
- Karıştırdığımız sebzelerin üzerine çanak şeklinde hazırlanmış enginarları ters olarak (içerlek kısmı aşağıya gelecek şekilde) dizelim.
- Tuzunu ve zeytinyağını enginarların üzerine gezdirelim.
- Portakal suyunu bir bardağa koyup unu içine ekleyelim ve karıştırarak pürüzsüz hale getirelim.
- Bunu da enginarların üzerine döküp tencerenin kapağını kapatalım ve 15 dakika pişirelim.
- 15 dakika sonra ocağı kapatalım ve tencere ılınınca kapağını açıp yemeğimizi servis tabağına boşaltalım. Önce enginarları dizip, üzerine sebzeleri paylaştıralım. Dereotu ile süsleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.