Karışık Ot Kavurmasının Malzemeleri:
1 kg pırasa
1 demet ısırgan otu
500 gr. ıspanak
3 pancarın yaprakları
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1.5 tatlı kaşığı tuz
Krep Malzemeleri:
3 yumurta
3 Türk kahvesi fincanı un
1+1/4 su bardağı süt
Beşamel Sos Malzemeleri:
2 yemek kaşığı tereyağ
2 tepeleme yemek kaşığı un
1.5 su bardağı sıcak süt
Kaşar peyniri
- Ispanakları, ısırgan otunu ve pancar yapraklarını ayıklayıp bol suda yıkadıktan sonra 2 parmak kalınlığında doğrayarak süzülmesi için süzgece koyalım.
- Pırasaları yıkayıp minik minik doğrayalım; zeytinyağı ve tuzla birlikte kavurmaya başlayalım. Rengi hafif sararıp yumuşayıncaya kadar kavuralım.
- Karıştırma kabımıza yumurtaları kırıp çırpalım. Sütü ekleyelim. Ardından unu koyup homojenize bir karışım olana kadar çırpalım.
- Tavayı 1-2 damla zeytinyağı ile yağlayıp ısıtalım ve çok ince bir tabaka olacak şekilde krepten dökelim. 1-2 dakika içinde pembeleştiğinde krebi alt üst edelim. Çok kızarmaması gerekiyor. Pişen krebimizi bir tabağa alıp hemen üzerine bir kapak kapatalım ki yumuşak olsun.
- Her seferinde tavadaki pişen krebi, pişmiş olanların üstüne koyup kapağı kapatalım.
- Tüm krep hamuru bittiğinde beşamel sosumuzu hazılayalım.
- Bir tencereye tereyağı koyup eritelim ve üzerine unu koyalım.
- Un sararana kadar kavuralım.
- Kavrulan unun üzerine sıcak sütü, bir çırpma teli ile çırparak, yavaş yavaş ekleyelim. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocağı kapatalım.
- Fırını 200 dereceye ayarlayalım.
- Hazırladığımız kreplerin içine karışık ottan koyup rulo yapalım ve bir fırın tepsisine dizelim.
Afiyet olsun.
Fotoğrafta göründüğü üzere dün üşengeçliğim üzerimde olduğundan kaşar peynirini rendelemeden dilim dilim koydum. Öyle de oluyormuş.
Karışık otun içine isterseniz lor peyniri, rende beyaz peynir veya rokfor, parmesan, çedar gibi aromalı peynirler de koyabilirsiniz. Karabiber, kırmızı biber gibi baharatlar da eklenebilir. Ama ben ot tadı azalmasın diye hiçbir şey koymadım.
Krebin içine kavrulmuş kıyma, mantar, patates- peynir karışımı, tavuk-mantar v.s gibi çok değişik şeyler de konabilir. Bunların tümü sizin damak tadınıza ve yaratıcılığınıza kalmış artık.