Malzemeler:
1 lt. soğuk süt
3 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
1 tepeleme yemek kaşığı un
1.5 çay bardağı toz şeker
4-5 adet damla sakızı
Vanilya
1 su bardağı krema
- Havana damla sakızlarını koyup toz oluncaya kadar dövelim.
- Derin bir tencereye nişasta, un ve toz şekeri koyup karıştıralım.
- Üzerine soğuk sütü yavaş yavaş çırparak koyalım ki malzemeler topaklaşmasın.
- Muhallebi koyulaşıp, göz göz kaynamaya başlarınca ocağı kapatalım.
- İçine dövülmüş damla sakızı, vanilya ve kremayı koyup 15 dakika mixerle çırpalım.
- Çırpılan muhallebiyi kaselere paylaştırıp soğuyunca servis yapalım.
Mmmmm. Mis gibi sakız kokulu muhallebi.... Muhteşem.
Afiyet olsun.