FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


10 Haziran 2013 Pazartesi

DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ

Hepimize iyi haftalar. Artık iyiden iyiye yazın kendini gösterdiği günlere nihayet geldik. Bu sıcak günlerde de değişik zeytinyağlılar, soğuk sütlü tatlılar, meyveli tatlılar veya dondurma ne güzel olur değil mi? Geçen hafta tarifini verdiğim sakızlı muhallebiyi sakız reçeliyle yapmıştım. Bu sefer klasik damla sakızlı muhallebi tarifini vermek istiyorum. Damla sakızı bazı bakkallarda dahi bulunabiliyor. Ama gene de elinizde yoksa 1-2 adet falım sakızı da kullanabilirsiniz. Hatta damla sakızlı vanilyalar var. İsterseniz onlar da işinizi görür.

Malzemeler:
1 lt. soğuk süt
3 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
1 tepeleme yemek kaşığı un
1.5 çay bardağı toz şeker
4-5 adet damla sakızı
Vanilya
1 su bardağı krema

- Havana damla sakızlarını koyup toz oluncaya kadar dövelim.



- Derin bir tencereye nişasta, un ve toz şekeri koyup karıştıralım.


- Üzerine soğuk sütü yavaş yavaş çırparak koyalım ki malzemeler topaklaşmasın.


- Sonra tenceremizi ocağa alıp orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak pişirelim.
- Muhallebi koyulaşıp, göz göz kaynamaya başlarınca ocağı kapatalım.


- İçine dövülmüş damla sakızı, vanilya ve kremayı koyup 15 dakika mixerle çırpalım.




- Çırpılan muhallebiyi kaselere paylaştırıp soğuyunca servis yapalım.


Mmmmm. Mis gibi sakız kokulu muhallebi.... Muhteşem.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder