FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


7 Ocak 2013 Pazartesi

BEYAZ ŞARAPLI MANTAR

BEYAZ ŞARAPLI MANTAR




600 gr kayın mantarı (büyük marketlerde var)
1/2 su bardağı beyaz şarap
1 portakalın suyu
1/4 çay bardağı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu (kişniş sevmiyorsanız koymayabilirsiniz)

- Mantarların kabuklarını soyup, sert olan saplarından ayıklayalım ve yıkayıp doğrayarak süzgece koyalım.
















- Düdüklü tenceremize zeytinyağını ve yemeklik doğranmış kuru soğanı koyup, soğanlar sararıncaya kadar kavuralım.
- Üzerine domates salçasını ekleyelim; bununla da biraz kavurduktan sonra doğranmış mantarları koyalım.
- 1-2 kez çevirdikten sonra tuz, kişniş tohumu, beyaz şarap ve portakal suyunu ekleyip, düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım.
- Düdük öttükten sonra 13-15 dakika pişirip ocağı kapatalım.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.



Bu tarifte kayın mantarı yerine, kestane mantarı veya kültür mantarı da kullanabilirsiniz. Yalnız onlar daha çabuk piştiğinden, pişirme süresini daha kısa tutmakta fayda var.

1 yorum:

  1. şebnemcim, ben kültür mantarıyla denedim muhteşem oldu. artık mantarlar şaraplı yenecek. teşekkürler.

    YanıtlaSil