FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


7 Ocak 2013 Pazartesi

ISIRGAN OTLU BÖREK

Hamurunun tarifi arkadaşım Belma'ya ait. Aslında bu pizza hamuru tarifi. Ama öyle güzel bir hamur ki, ister pizza yapın, ister börek yapın, isterseniz hamura şeker koyup tatlı yapın.

İç malzemeleri:
1 demet ısırgan otu
1 kg pırasa
1/2 çay bardağı zeytinyağı





Hamur malzemeleri:
500 gr un
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket instant kuru hamur mayası


- Pırasaları ince ince kıyalım. Tavaya zeytinyağını koyup, pırasaları ve tuzu ekleyip kavuralım.


- Pırasalar kavrulunca ayıklanıp, yıkanmış ısırgan otlarını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Isırgan otları da yumuşayınca ocağı söndürüp otları soğumaya bırakalım.




- Diğer tarafta hamur malzemelerinin hepsini bir kaba alıp yoğuralım. Yumuşak kıvamlı, ele yapışan bir hamur olacak. Bu hamurun üzerini örtüp, ılık bir yere koyalım ve kabarmasını bekleyelim.
- Fırını 200 dereceye ısıtalım.
- Yaklaşık 1 saat sonra hamurun yarısını, yağlı kağıt serilmiş tepsiye elimizle yayalım (yayarken elimizi arada yağlayabiliriz).
- Hamurun üzerine kavrulmuş pırasalı ısırgan otunu döşeyelim.
- Kalan hamuru da otların üzerine, elimizle çekiştirerek yayalım.


- 200 dereceye ısıtılmış fırına tepsimizi koyup altı ve üstü kızarana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirelim.
- Fırından çıkarıp sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun.








2 yorum:

  1. şebnemcim,tarifin için teşekkürler. börek bana rağmen çok lezzetli oldu :)

    YanıtlaSil
  2. Sebnem'cim, boregi baska malzemelerle denedim ve cok guzel oldu.
    Siteyi hayranlikla ve agzimiz sulanarak takip ediyoruz. Resimler istah acici ama burada o malzemeleri bulup, nasil yapacagim. Bakla tursusu gozumde kaldi. Eskiden olsaydi, sana gelir afiyetle yerdik.

    YanıtlaSil