FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


8 Ocak 2013 Salı

İRMİK HELVASI

Bizim evde çok sevilen, eşimin kolaycana ve çarçabuk yaptığı bir tatlıdır irmik helvası. O nedenle evde her zaman irmik ve fıstık bulundururum ki tatlı krizimiz tuttuğunda yapabilelim.

Malzemeler:
500 gr irmik
2 yemek kaşığı çam fıstığı
500 gr toz şeker
750 ml su
750 ml süt
250 gr. tereyağ veya margarin

- Derince bir tencereye toz şeker ile su ve sütü koyup, toz şeker eriyene kadar kaynatalım.


- Bir pilav tenceresine tereyağı koyalım ve eritelim.


- İrmik ve fıstığı tencereye koyarak orta hararetli ocakta, sürekli karıştırarak fıstıklar ve irmik kahverengileşip, mis gibi kokmaya başlayana kadar kavuralım.


- Kavrulan irmiğin üzerine sıcak şekerli su süt karışımını dökelim ve bir kez karıştıralım. Kaynamaya başlayınca altını kısıp, irmik suyunu çekene kadar pişirelim.



- Üzerine bir kağıt havlu örterek demlenmeye bırakalım.

- Helvamız ılınınca tabaklara koyup, üzerine tarçın ekerek servis yapalım.





Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder