Bu sene doğru dürüst bir hamsi yiyemedik. Karadeniz hamsisi İzmir'e mi gelmedi, yoksa bana mı denk gelmedi bilmiyorum. Ama geçen gün canım öyle çok hamsi çekti ki, dayanamayıp aldım. Şansıma çok güzeldi. Bir kısmını hamsi tava bir kısmını da hamsi buğulama yaptım. Yanına da bol yeşil salata ile muhteşem... İşte hamsi sevenlere tarifler... Karadenizli arkadaşlarım; hatam olursa uyarın lütfen...
3 yemek kaşığı zeytin yağı
1 limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 tutam karabiber
10-12 sap maydanoz
4-5 adet defne yaprağı
- Ayıklanıp yıkanmış hamsileri tuzlayalım.
- Yassı bir tencerenin dibini zeytinyağı ile yağlayalım.
- Tuzlanmış hamsileri tenceremize dizelim.
- Hamsilerin üzerine defne yapraklarını yerleştirelim.
- Kalan hamsileri defne yapraklarının üzerine yerleştirip en üste maydanozları iri parçalar halinde koyalım. Karabiberi ekip, limon suyunu ve zeytin yağını da gezdirdikten sonra tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15-20 dakika pişirelim.
İlk sıcaklığı geçince servis yapabiliriz.
Son derece hafif ve lezzetli bir hamsi...
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder