FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


2 Mart 2013 Cumartesi

ÇİKOLATALI MUHALLEBİ (PUDİNG)

Bugün kızım tutturdu puding istiyorum diye. Onun istediği, hazır satılan tozlardan alıp pişirmemiz. Ama ben de o hazır tozları hiç sevmiyorum. Hem katkılı olduklarını düşündüğümden, hem de tadını beğenmediğimden. Kızıma "ben de öyle puding yapabilirim" dedim ama bana inanmadı. İş inada bindi ve sıvadım kollarımı, yaptım pudingimi. Sonuç mu? Sevgili eşim şöyle söyledi. "Hayatımda yediğim en güzel puding".

Malzemeler:
2 litre süt
4 tepeleme yemek kaşığı buğday nişastası
2 tepeleme yemek kaşığı un
4 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 su bardağı şeker
1 paket şekerli vanilin
1 kare (80 gr) bitter çikolata

- Bir tencereye nişasta, un, kakao ve toz şekeri koyup karıştıralım.


- Üzerlerine sütü yavaş yavaş çırparak ekleyelim ki malzemeler topaklanmasın.


- Tencereyi ocağa oturtalım ve orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim.


- Muhallebi göz göz kaynamaya başlayınca ocağı kapatalım.
- Vanilya ve parçalara böldüğümüz çikolatayı ekleyerek, çikolata eriyene kadar karıştıralım.
- Ardından mixer ile 20 dakika kadar çırpalım.


- Kaselere boşaltıp soğuduktan sonra servis yapalım.



Afiyet olsun.
( Bu ölçülerle 9 büyük kase muhallebi oldu).

0 yorum:

Yorum Gönder