Malzemeler:
2 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı erişte (yoksa arpa şehriye de olabilir)
10 su bardağı su
1 kuru soğan
1 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı kuru nane
2 tatlı kaşığı tuz
Evde sade erişte bulamadım. Domatesli ve ıspanaklı erişte vardı. Ben de onlardan kullandım. Bu arada bu erişteleri İpek Hanım Çiftliği'nden aldım. Eğer daha önce duymadıysanız internetten girip bakmanızı öneririm (www.ipekhanim.com)
- Yeşil mercimeği yıkayıp süzelim ve derin bir tencereye 10 bardak su ile koyarak haşlanmaya bırakalım.
- Mercimek yumuşamaya başlayınca erişteler ile 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyelim ve pişirmeye devam edelim.
- Bir tavaya kuru soğanı yemeklik doğrayalım. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ile zeytinyağını koyup
kavurmaya başlayalım.
- Soğanlar sarardığında salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim. Gerekirse 1/2 su bardağı kadar su ekleyebiliriz.
-Salçalı soğanı da kaynayan mercimeklere ekleyip erişteler ve soğanlar yumuşayana kadar pişirmeye devam edelim.
- Çorba piştiğinde sirkeyi ekleyelim. Ayrı bir tavada tereyağını eriterek kuru naneyi koyalım ve çorbanın üzerine kavrulmuş naneyi döküp servis yapalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder