Malzemeler:
500 gr un (3.5 su bardağı)
250 gr. tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 tepeleme tatlı kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
İç malzemesi:
İstediğiniz bir marmelat
İsterseniz elmalı iç de hazırlayabilirsiniz. Bunun için 2 büyük elmayı soyup rendeleyelim ve 2-3 yemek kaşığı toz şekerle birlikte kavuralım. Elmalar yumuşayınca üzerine 1 çay kaşığı tarçın koyup karıştırdıktan sonra ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım.
- Bir karıştırma kabına hamur malzemelerimizin tümünü koyup yoğuralım ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım.
- Hamurlara istediğimiz şekili verip içine marmelat veya elmalı içten koyup, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Youtube'da kurabiye şekillendirmeyle ilgili çok güzel videolar var. Tavsiye ederim.
- 200 dereceye ısıtılmış fırına koyup 15 dakika pişirelim. Kurabiyelerin üzeri kızarmamalı. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp ızgaranın üzerine alarak soğumasını bekleyelim.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerine bol pudra şekeri dökelim. Üzerine döktüğümüz bu pudra şekeri nedeniyle hamuruna çok az şeker koydum. O nedenle çok hafif bir kurabiye oldu.
Afiyet olsun.