FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


4 Mayıs 2013 Cumartesi

REÇELLİ KURABİYE

Bilmem hatırlar mısınız, linzer turta için yaptığım ahududu reçeli buzdolabında duruyordu. Annemin yaptığı enfes bir elmalı kurabiye vardır. Ben de bu kurabiyenin hamuruyla reçelli kurabiye neden olmasın diye düşündüm. Kesinlikle tavsiye ederim, enfes oldu. Hatta şu an çayımızı içerken yanında kurabiyemden yiyoruz eşimle. Parmaklarımızı da yalamadan edemiyoruz. Çok özendirmedim umarım sizi. Haydi iş başına.

Malzemeler:
500 gr un (3.5 su bardağı)
250 gr. tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
3 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
1 tepeleme tatlı kaşığı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu

İç malzemesi:
İstediğiniz bir marmelat


İsterseniz elmalı iç de hazırlayabilirsiniz. Bunun için 2 büyük elmayı soyup rendeleyelim ve 2-3 yemek kaşığı toz şekerle birlikte kavuralım. Elmalar yumuşayınca üzerine 1 çay kaşığı tarçın koyup karıştırdıktan sonra ocağı kapatalım ve soğumaya bırakalım.


- Bir karıştırma kabına hamur malzemelerimizin tümünü koyup yoğuralım ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yapalım.

 
 
 
- Fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım.
- Hamurlara istediğimiz şekili verip içine marmelat veya elmalı içten koyup, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Youtube'da kurabiye şekillendirmeyle ilgili çok güzel videolar var. Tavsiye ederim.






 


- 200 dereceye ısıtılmış fırına koyup 15 dakika pişirelim. Kurabiyelerin üzeri kızarmamalı. Pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp ızgaranın üzerine alarak soğumasını bekleyelim.


- Soğuyan kurabiyelerin üzerine bol pudra şekeri dökelim. Üzerine döktüğümüz bu pudra şekeri nedeniyle hamuruna çok az şeker koydum. O nedenle çok hafif bir kurabiye oldu.


Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder