Gerçekte niyetim kendi yaptığım mascarpone peyniri ile bir tiramisu yapmaktı. Bunun için internette "evde mascarpone peyniri yapımı" başlığıyla bir çok tarif var. Aşağı yukarı tüm tarifler birbirinin aynı. Krema ve limon suyu gerekli. Ben de marketten 1 lt'lik bir krema aldım. Aynen tarifte anlatıldığı gibi limon suyunu koydum ve hafif karıştırarak kremanın topaklaşmasını bekledim. Ama olmadı. 4-5 saat bekledikten sonra "acaba kesik limon kullandığımdan mı oldu?" diye düşünerek, aynı işlemi bu kez yeni aldığım ve keser kesmez sıktığım limon suyuyla denedim. Gene kremada tık yok. Eh içinde 4 kaşık limon suyu bulunan bir kremayı ben ne yapabilirim derken aklıma işte böyle bir çörek yapmak geldi. Bu arada biraz araştırınca aldığım kremanın içindeki yağ oranının %38 olduğunu öğrendim. Oysa tariflerde kullanılan kremaların yağ oranı çok daha düşük. Sanıyorum o nedenle başarısız bir mascarpone yapma çalışması oldu.
Unutmadan söyleyeyim, bu çörek yanında peynir ve çayla çok güzel bir ikindi kahvaltısı oluyor.
Miktarlar:
5 su bardağı un
3 su bardağı krema
50 gr. tereyağ (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz kırmızı biber (acı severseniz acı, sevmezseniz tatlı)
1 tatlı kaşığı salça
1 paket kabartma tozu
İsterseniz içine kimyon, mahlep, anason gibi baharatlar da koyabilirsiniz.
- Fırınımızı 200 dereceye ayarlayalım.
- Tüm malzemeleri bir karıştırma kabına koyup kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur yapalım. Kullandığınız kremanın kıvamına göre un miktarını biraz artırmanız gerekebilir.
- Üzerlerine susam veya çörek otu serperek 200 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirelim.
- Fırından çıkardıktan sonra bir ızgara teli üzerine alıp soğutalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder