Tatil günlerinde çok sevdiğim bir yemektir kısır. Sabah geç saatte yapılan kahvaltının ardından akşamüstü çayla birlikte keyifle yenir. Hele bir de bahar gelmiş, tüm yeşillikler coşmuş ve taze asma yaprakları pazarda görünmeye başlamışsa. Asma yaprağı da nereden çıktı diyebilirsiniz. Eğer daha önce denemediyseniz, şiddetle öneririm. Taze asma yapraklarını yıkayıp, kaynar suyun içinde 2-3 dakika haşlayıp, süzün. Kısırı bu yaprakların içine koyup öyle yiyin. Haşlama suyuna biraz limon suyu eklerseniz, ekşi ekşi daha da güzel olur. Haydi şimdi kısırımızı yapalım.
Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1.5 su bardağı kaynar su
2 kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
4-5 adet taze soğan
1 demet maydanoz
1/2 demet taze nane
2 limon
Kırmızı pul biber (zevkinize kalmış)
- Bir tencereye bulguru koyup, üzerine kaynar suyu dökerek kapağını kapatalım.
- Kuru soğanları soyup tavaya yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
- Üzerine zeytinyağını ve tuzu koyarak kavurmaya başlayalım.
- Soğanlar sararıp yumuşayınca salçayı ekleyip 1-2 kez daha karıştırıp ocağı kapatalım.
- Kavrulan soğanlar ılınırken, taze soğanları ve yeşillikleri ince ince kıyalım.
- Yumuşayan bulgurun içine kavrulmuş salçalı soğanı koyarak iyice karıştıralım. Bu aşamada ister kaşıkla, isterseniz elinizle karıştırabilirsiniz. Ben malzemelerin birbirine yapışmasını istemediğim için kaşıkla karıştırmayı tercih ediyorum.
- En son yeşillikleri ve limon suyunu ekleyip tekrar karıştıralım.
- Kısırımız servise hazır.
Afiyet olsun.
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
28 Nisan 2013 Pazar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder