Dün pazarda ayıklanıp kılçığından temizlenmiş sardalyalar gördüm. Çok hoşuma gitti. Alıp unlayıp kızartayım diye düşündüm. Fakat pazar gününe has bir uyuşuklukla kızartma ve ardından mutfak temizliği bana çok zor geldi. "Fırında yapayım bari" diyerek işe koyuldum.
Malzemeler:
1 kg ayıklanıp, kılçığı çıkarılmış sardalya
1/3 demet maydanoz
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
- Fırını 260 dereceye ayarlayalım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serip azıcık yağlayalım.
- Sardalyaları yıkayıp fazla suyunun süzülmesi için bir süzgece alalım.
- Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayarak bir çırpma kabına alalım. Üzerine zeytinyağını koyarak blenderla iyice çırpalım.
- Süzülen sardalyaların yarısının tepsiye sıralayalım.
- Üzerlerine tuz ekelim.
- Hazırladığımız maydanozlu sostan 1'er çay kaşığı her bir sardalyanın üzerine dökelim.
- Kalan sardalyaları, tepsiye dizdiklerimizin üzerine kapatalım. Bunların da üzerine tuz ekmeyi unutmayalım.
- Artan sosu da bunların üzerine gezdirelim.
- 260 dereceye ısıtılmış fırına koyup 15 dakika kadar (üzeri hafif kızaracak) pişirelim.
Afiyet olsun.
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
15 Nisan 2013 Pazartesi
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)