FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


20 Mart 2013 Çarşamba

KUSKUS

Çocukluğumdan beri çok sevdiğim bir yemektir kuskus. Annemin et yemeklerinin yanında sık sık yaptığı tamamlayıcı bir lezzetti. Ben de ondan gördüğüm kadarıyla, elimden geldiğince yapıyorum.

Malzemeler:
2 su bardağı kuskus
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak et veya tavuk suyu (yoksa su da koyabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz

- Pilav tenceremize yağlarımızı koyup eritelim.
- Kuskusu eriyen yağın içine koyarak rengi dönene kadar karıştırarak kavuralım.




- Kavrulan kuskusa sıcak olarak bekleyen et suyunu ve tuzu ekleyerek, topaklanmaması için iyice karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.



- Kaynamaya başlayınca altını kısalım.
- Suyunu çekince karıştırıp üzerine kağıt havlu kapatarak ocaktan alalım.



- Demlenmesi için 15-20 dakika bekleyip, tekrar karıştırarak servis yapalım.



Afiyet olsun.

MANTARLI BONFİLE

Yapımı çok kolay, lezzetli ve özellikle biz kadınlar için demir deposu bir yemek. Hele ki yanında bir kadeh şarap ve güzel bir yeşil salata ile.

Malzemeler:
4 dilim dana bonfile
10 adet kültür mantarı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı kırmızı şarap
1/2 çay bardağı su
Tuz
Kekik

- Tavaya zeytinyağını koyup kızdıralım.
- Isınan yağa bonfileleri koyup her 2 yüzünü 3'er dakika pişirelim.




- Kızaran bonfileleri düdüklü tencereye alalım. Üzerine yıkadığımız mantarları bütün olarak koyalım. 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyelim.



- Bonfileleri kızarttığımız tavaya suyu ve şarabı ekleyip 1 taşım kaynatalım ve etlerin üzerine dökelim.




- En son kekiğini koyalım.
- Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika pişirelim.



Afiyet olsun.