FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


20 Mart 2013 Çarşamba

KUSKUS

Çocukluğumdan beri çok sevdiğim bir yemektir kuskus. Annemin et yemeklerinin yanında sık sık yaptığı tamamlayıcı bir lezzetti. Ben de ondan gördüğüm kadarıyla, elimden geldiğince yapıyorum.

Malzemeler:
2 su bardağı kuskus
3 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı sıcak et veya tavuk suyu (yoksa su da koyabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı tuz

- Pilav tenceremize yağlarımızı koyup eritelim.
- Kuskusu eriyen yağın içine koyarak rengi dönene kadar karıştırarak kavuralım.




- Kavrulan kuskusa sıcak olarak bekleyen et suyunu ve tuzu ekleyerek, topaklanmaması için iyice karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.



- Kaynamaya başlayınca altını kısalım.
- Suyunu çekince karıştırıp üzerine kağıt havlu kapatarak ocaktan alalım.



- Demlenmesi için 15-20 dakika bekleyip, tekrar karıştırarak servis yapalım.



Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder