Yapımı çok kolay, lezzetli ve özellikle biz kadınlar için demir deposu bir yemek. Hele ki yanında bir kadeh şarap ve güzel bir yeşil salata ile.
Malzemeler:
4 dilim dana bonfile
10 adet kültür mantarı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı kırmızı şarap
1/2 çay bardağı su
Tuz
Kekik
- Tavaya zeytinyağını koyup kızdıralım.
- Isınan yağa bonfileleri koyup her 2 yüzünü 3'er dakika pişirelim.
- Kızaran bonfileleri düdüklü tencereye alalım. Üzerine yıkadığımız mantarları bütün olarak koyalım. 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyelim.
- Bonfileleri kızarttığımız tavaya suyu ve şarabı ekleyip 1 taşım kaynatalım ve etlerin üzerine dökelim.
- En son kekiğini koyalım.
- Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
20 Mart 2013 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder