FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


20 Mart 2013 Çarşamba

MANTARLI BONFİLE

Yapımı çok kolay, lezzetli ve özellikle biz kadınlar için demir deposu bir yemek. Hele ki yanında bir kadeh şarap ve güzel bir yeşil salata ile.

Malzemeler:
4 dilim dana bonfile
10 adet kültür mantarı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 çay bardağı kırmızı şarap
1/2 çay bardağı su
Tuz
Kekik

- Tavaya zeytinyağını koyup kızdıralım.
- Isınan yağa bonfileleri koyup her 2 yüzünü 3'er dakika pişirelim.




- Kızaran bonfileleri düdüklü tencereye alalım. Üzerine yıkadığımız mantarları bütün olarak koyalım. 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyelim.



- Bonfileleri kızarttığımız tavaya suyu ve şarabı ekleyip 1 taşım kaynatalım ve etlerin üzerine dökelim.




- En son kekiğini koyalım.
- Tencerenin kapağını kapatıp 15 dakika pişirelim.



Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder