FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


19 Mart 2013 Salı

MANTAR SOSLU SPAGETTİ

Arkadaşlarım bilir, öğlen yemeklerimizi çoğunlukla Alsancak Pizza Venedik Express'de yeriz. Ben ve çocuklarım oranın mantar soslu spagettisine bayılırız. Ne zaman evde yapmaya kalksam hep aynı eleştiriyi alırım. "Pizza Venedik'teki gibi olmamış anne!" Dün akşam farklı bir şekilde yapmaya çalıştım. Bu kez "iyi olmuş, fena değil" dediler. Oysa ben çok beğendim. Tarifini yazıp sizin de fikirlerinizi almak istedim.

Malzemeler:
1 paket spagetti (ben Barilla spagetti alıyorum)
15 adet irice kültür mantarı
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kutu krema (200 ml)
2 dilim (80 gr) çedar peyniri
1 yemek kaşığı+1 tatlı kaşığı tuz
Üzerine serpmek için dilerseniz parmesan veya kaşar peyniri

Sosun hazırlanması:

- Mantarları yıkayalım, saplarını ayıralım,  sadece şapkalarını 4'e bölerek üzerine geçmeyecek kadar suyla düdüklü tencereye koyalım ve 15-20 dakika pişirelim.



- Ayırdığımız sapları minik minik doğrayalım.
- Sarımsakları ayıklayıp rendeleyelim.


- Çedar peynirini minik küpler halinde doğrayalım.
- Düdüklü tenceredeki mantarlar pişince süzelim ve kağıt peçetenin arasına koyarak iki avucumuzla sıkıp fazla suyunu alalım.



- Kuruyan mantarları mutfak robotunda kıyalım.


- Tavaya tereyeğı ve zeytinyağını koyup ısıtalım ve sarımsağı koyup rengi dönene kadar kısa süre kavuralım.


- Doğradığımız mantar saplarını ve 1 tatlı kaşığı tuzu sarımsağa ekleyip kavurmaya devam edelim.


- Kavrulan mantar saplarının üzerine kremayı ekleyip kaynatalım.
- Ardından kıyılmış mantarları ve doğradığımız çedar peynirini ekleyip karıştıralım.



- Ocağı kapatalım. Sosumuz pişerken makarnamızı da pişirmeyi unutmayalım (Eğer makarnanın pişmesi gecikecekse peyniri daha sonra ekleyin).

Makarnanın hazırlanması:
- Derin bir makarna tenceresine 3/4'ü kadar su doldurup kaynaması için ocağa oturtalım.
- Kaynayan suya 1 yemek kaşığı tuz koyarak spagettileri kırmadan bütün olarak suya atalım ve karıştıralım.


- Su tekrar kaynamaya başladıktan sonra 8 dakika tutalım. Bu arada zaman zaman makarnayı karıştırmayı unutmayalım ki birbirine yapışmasın.


- 8 dakikanın sonunda (daha yumuşak isterseniz 2 dakika daha kaynatmaya devam edebilirsiniz) makarnamızı süzelim.


- Süzülmüş spagettiyle sosumuzu karıştırıp servis yapalım.


Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder