Yemek yapmayı çok sevdiğimden olsa gerek, kızımın da mutfak işlerine düşkün olmasını istiyor ve bir şeyler yaptığı zaman da çok mutlu oluyorum. Geçenlerde ilk kez ben işteyken enfes bir kakaolu kek yapmıştı. Bugün de "kek yapalım" deyince hemen kalktım ve aşama aşama kızımı görüntüledim. Sonuç çok güzeldi.
Malzemeler:
3 yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ (biz 1/2 su bardağı erimiş tereyağı, 1/2 su bardağı da fındık yağı kullandık)
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
3 yemek kaşığı kakao
- Fırınımızı 180 dereceye ayarlayalım.
- Kek kalıbımızı yağlayalım.
- Bir karıştırma kabına unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini eleyerek koyup karıştıralım.
- Çırpma kabımıza yumurtaları koyup çırpalım.
- Ardından toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Karışım beyazlaşınca süt ve yağı ekleyelim.
- Son olarak mixerin hızını en düşüğe getirip, unu ekleyelim ve homojenize bir karışım elde edene kadar karıştıralım.
- Karışımın yarısını hazırladığımız kalıba dökelim.
- Kalan karışıma kakaoyu ekleyip bunu da iyice karıştırdıktan sonra, kalıptaki sade karışımın üzerine dökelim.
- 180 dereceye ısıtılmış fırına kalıbımızı koyup 35 dakika kadar pişirelim.
- Bir kürdan ile kekin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra keki fırından alıp bir ızgara telinin üzerinde soğumasını bekleyelim.
- Kekimiz servise hazır. Kızımın da ellerine sağlık. Mmmmm.... Enfes....
0 yorum:
Yorum Gönder