Çok uzun zamandır yeni tarifler yazamamanın verdiği sıkıntıyla tekrar bilgisayarımın karşısına geçtim. Elbette mutfaktaki yeni lezzet arayışlarım durmadan devam ediyor etmesine de, yazma kısmında biraz yavaş kalıyorum. Ama yazın son ayına geldik ve benim aklımda kış için yapmayı planladığım bir dolu lezzet var. O nedenle artık yazmaya başlamalıyım, ne dersiniz? Fakat size bugün vereceğim tarif çok yönlü. Yani ister yaz olsun ister kış, yanınızda bulunması sizi mutlu edecek. Yazın şu kavurucu sıcaklarında, denizden susamış olarak çıktığınızda, buz gibi bir biranın veya limonatanın yanında çıtır çıtır tüketebileceğiniz bir tat. Kış akşamlarında ise televizyon karşısında gene aynı tat sizi cips gibi yüksek kalorili atıştırmalıklardan kurtaracaktır. Tarifi mi? Çok kolay....
Malzemeler:
2 adet yufka
2-3 yemek kaşığı kadar zeytin ezmesi
1 çay kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)
- Fırınımızı 170 dereceye ayarlayalım.
- Fırın tepsisini tereyağı ile yağlayalım.
- Yufkanın birini tepsiye dümdüz yayalım. Kenarlardaki fazlalıkları bir bıçakla düzgünce kesip çıkaralım.
- Zeytin ezmesini yufkanın üzerine bir bıçak veya spatula yardımıyla, yufkayı yırtmadan sürelim.
- İkinci yufkayla sürdüğümüz zeytin ezmesinin üzerini kapatıp, elimizle hafifçe bastıralım ki yufka yapışsın. Gene kenarlardaki fazlalıkları düzgünce kesip alalım.
- Keskin bir bıçakla yufkaları küçük karelere veya dikdörtgenlere bölelim.
- Tepsimizi 170 dereceye ısıtılmış fırına koyup, yufkalar kuruyup, rengi hafif pembeleşene kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirelim.
- Tepsiyi fırından çıkaralım. Çıtırları bir ızgara telinin üzerine koyup nemlenmeden soğumalarını sağlayalım.
- Soğuyan çıtırları kapağı iyi kapanan bir kavanozda günlerce saklayabilirsiniz.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder