FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


24 Nisan 2014 Perşembe

ENGİNARLI PİLAV

Enginarın her şeyini yaptık. Dolmasını, zeytinyağlısını, etlisini... Ama pilavını yapmadık. İşte şimdi mis kokulu, lezzetli mi lezzetli, güzel mi güzel enginarlı pilavda sıra. Vakit kaybetmeden hemen başlayalım...



Malzemeler:
4 adet çanak enginar 
2 su bardağı pirinç
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı dolma fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı zeytin yağı
2 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük demet dereotu



- Enginarları, üzerini geçecek kadar su ve 1 yemek kaşığı limon suyuyla birlikte ocağa koyup yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Haşlanan enginarları sudan alıp, küçük küpler şeklinde doğrayalım.
- Pirinci iyice yıkayıp süzelim.
- Kuru soğanı soyup, yemeklik olacak şekilde ince ince doğrayalım.
- Pilav tenceresine zeytin yağı ile tereyağı koyalım. Yağ ısındığında kuru soğanı ve dolma fıstığını ekleyip karıştırarak kavuralım.


- Fıstığın rengi pembeleşmeye başladığında pirinci ekleyip kavurmaya devam edelim.



- Pirinçler şeffaflaşıp, tane tane olduğunda enginarları koyup bir süre daha karıştıralım.


- Salçayı bir miktar suyla yumuşatalım ve bunu 3 bardak suya tamamlayalım.
- Hazırladığımız salçalı suyu kavrulan pirinçlerin üzerine ekledikten sonra kuş üzümü ve tuzu koyup son kez karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.


- Kaynamaya başladığında ocağı en kısığa getirip pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim.


- Dereotunu incecik kıyalım.
- Pirinçler tüm suyu çekip yumuşadığında dereotunu ekleyip pilavımızı karıştıralım. Üzerine kağıt havlu sererek demlenmeye bırakalım.


Hmmmm. Koku enfes. Hepimize afiyet olsun....