Malzemeler:
4 adet çanak enginar
2 su bardağı pirinç
1 orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı dolma fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/2 çay bardağı zeytin yağı
2 yemek kaşığı tereyağ
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
1 küçük demet dereotu
- Enginarları, üzerini geçecek kadar su ve 1 yemek kaşığı limon suyuyla birlikte ocağa koyup yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Enginarları, üzerini geçecek kadar su ve 1 yemek kaşığı limon suyuyla birlikte ocağa koyup yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
- Haşlanan enginarları sudan alıp, küçük küpler şeklinde doğrayalım.
- Pirinci iyice yıkayıp süzelim.
- Kuru soğanı soyup, yemeklik olacak şekilde ince ince doğrayalım.
- Pilav tenceresine zeytin yağı ile tereyağı koyalım. Yağ ısındığında kuru soğanı ve dolma fıstığını ekleyip karıştırarak kavuralım.
- Salçayı bir miktar suyla yumuşatalım ve bunu 3 bardak suya tamamlayalım.
- Hazırladığımız salçalı suyu kavrulan pirinçlerin üzerine ekledikten sonra kuş üzümü ve tuzu koyup son kez karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatalım.
- Dereotunu incecik kıyalım.
- Pirinçler tüm suyu çekip yumuşadığında dereotunu ekleyip pilavımızı karıştıralım. Üzerine kağıt havlu sererek demlenmeye bırakalım.