Makarnayı sevmeyen var mıdır? Ya fırın makarnayı? Ben çok severim. Aslında fırın makarna demek çok doğru olmayabilir. Çünkü fırın makarna bol yumurta ve sütle yapılan bir yemektir. Dolayısıyla biraz yumurta kokusu olur ve ben bunu pek sevmem. Benim yaptığım ve sizlerle tarifini paylaşacağım yemeğe ise beşamel soslu makarna demek daha doğru olur. Üzeri nar gibi kızarmış, mis gibi peynir kokulu enfes bir makarna yapmaya hazır mısınız?
Malzemeler:
1 paket (500 gr) istediğiniz şekil makarna (ben Barilla penne kullandım)
5 litre su
1 yemek kaşığı tuz
1/2 kibrit kutusu kadar tereyağı
100-150 gr. rende kaşar peyniri (ben 100 gr kullandım. 50 gr da çedar peyniri kullandım)
Harcı için:
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
- Derin bir tencereye 5 lt. su koyup kaynatmak üzere ocağa oturtalım.
- Kaynamaya başladığında 1 yemek kaşığı tuzu ekleyip makarnaları tencereye boşaltalım.
- Her makarna paketinin üzerinde pişme süresi yazılıdır. Benim kullandığım makarna için pişme süresi 10 dakika olduğundan ara ara karıştırarak 10 dakika pişirdim makarnayı.
- Pişen makarnaları süzgece alalım.
- Süzülen makarnayı tekrar tencereye alıp içine tereyağını ve rende kaşar peynirinin 3-4 kaşık kadarını koyup karıştıralım.
- Şimdi sıra harcı hazırlamakta. Bir çırpma kabına yumurtayı kıralım.
- Üzerine sütü ekleyip yumurtayla birlikte çırpalım.
- Tencereye unu koyalım.
- Yumurtalı sütü, bir çırpma teli ile çırparak unun üzerine dökelim ve tencereyi ocağa oturtup çırpmaya devam ederek, kıvamı iyice koyulaşıncaya kadar pişirelim. Pişen harcı ocaktan alıp kremayı ve 1 tatlı kaşığı tuzu ekleyip karıştıralım.
- Fırını 200 dereceye ayarlayalım.
- Harcın 3 yemek kaşığı kadarını ayırıp kalanını makarnanın üzerine döküp iyice karıştıralım ve bir fırın kabına koyalım.
- Ayırdığımız harcı makarnanın üzerine yayalım ve en üste de kalan peynir rendesini koyup 200 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika (üzeri kızarana kadar) pişirelim.
- Fırından çıkarıp 25-30 dakika kadar dinlendirelim.
Mmmmmm.... Mis gibi fırın makarnamız servise hazır. Afiyet olsun.
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
29 Ekim 2013 Salı
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)