FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


25 Nisan 2013 Perşembe

LİMONLU KEK

İşte size bir anne tarifi daha. Annemden kek istediğimizde ya bunu, ya da kakaolusunu yapardı. Ne mutlu ki benim çocuklarım da bu keki çok seviyorlar. Tabii sevgili eşim de. Bu tarifte en önemli aşama yumurta ile toz şekerin uzun uzun çırpılması. Toz şeker yumurtanın içinde iyice erimeli. Bir de mümkünse, keki yapmadan birkaç saat önce yumurtaları dolaptan çıkarın; biraz ısınsınlar.

Malzemeler:
7 yumurta
Toz şeker (yumurtalarla aynı hacimde)
Un (yumurtalarla aynı hacimde)
2 limon kabuğu rendesi
1 limonun suyu

- Fırını 170 dereceye ayarlayalım.
- 24 cm'lik kek kalıbımızı yağlayalım.
- 3 tane aynı büyüklükte bardak alalım.
- Birinin içine 7 yumurtayı kıralım. 2. bardağa, yumurta ile aynı hizada toz şeker koyalım. 3. bardağa da aynı hizada un koyalım.


- Unu bir kaba eleyip, içine 2 limonun kabuğunu rendeleyelim.
- 1 limonu sıkalım.
- Yumurtaları çırpma kabına koyup köpürene kadar çırpalım.
- Toz şekeri ekleyip çırpmaya devam edelim.


- Şeker yumurtanın içinde iyice eridiğinde limon suyunu koyup çırpmaya devam edelim.
- Mixerin hızını azaltıp, unu kaşık kaşık ekleyelim ve karışım homojenize olunca yağlanmış kek kalıbına döküp ısıtılmış fırına koyarak 30 dakika pişirelim.


- Kürdanla kekin pişip pişmediğini kontrol edelim. Keke batırdığımız kürdan temiz çıkıyorsa fırını kapatıp kekimizi dışarı alalım.


- 10 dakika sonra keki kalıptan çıkarıp bir ızgara telinin üzerine koyarak soğumasını bekleyelim.


Afiyet olsun.