Bugün güzel bir tatlı yapmak istedim. 21 yıldır çalıştığım işimden 2 hafta önce istifa ettim ve yarın arkadaşlarımla vedalaşmaya gideceğim. Giderken götürebileceğim bir tatlı olmalıydı. Hem görünümü, hem de lezzeti mükemmel olan bir tatlı. Aklıma ilk gelen İncirli Tatlı oldu.
Kek Malzemeleri:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
15 kuru incir
1 su bardağı ceviz
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı kahve
1 çay kaşığı tarçın
Krema Malzemeleri:
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
200 gr. toz şeker (1-1.5 su bardağı)
1 litre süt
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
- Kuru incirleri yıkayıp üzerini örtecek kadar suyun içinde 30-40 dakika bekletelim.
- 25*35 cm'lik bir tepsiyi yağlayalım.
- Fırını 150 dereceye ısıtalım.
- Yumuşayan incirleri sudan alıp kurutalım ve doğrayalım.
- Cevizleri çok küçük olmayacak şekilde parçalayalım.
- Unu, kabartma tozunu, kahveyi ve tarçını bir kapa eleyip karıştıralım.
- Bir karıştırma kabına 3 yumurtayı kırıp çırpalım.
- Toz şekeri ekleyip 5 dakika kadar birlikte çırpalım.
- En son elenmiş unlu karışımı, inciri ve cevizi ekleyip kaşıkla karıştırdıktan sonra karışımı yağlanmış tepsiye döküp ısınmış fırına koyalım ve 30-35 dakika pişirelim.
- Bir kürdanla kekin pişip pişmediğini kontrol edelim.
- Pişen keki fırından alıp soğumaya bırakalım.
Kremanın Hazırlanması:
- Bir tencereye unu, nişastayı ve toz şekeri koyup karıştıralım.
- Üzerine 1 lt. sütü bir çırpma teli ile karıştırarak yavaş yavaş dökelim.
- Tencereyi ocağa koyup orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
- Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alıp, içine vanilya ve tereyağını koyup, çırpma teli ile karıştırarak yedirelim.
- Üzeri kaymak tutmasın diye ara ara karıştırarak soğutalım.
- Karıştırma kabına toz krem şantiyi ve 1 çay bardağı sütü koyup çırparak krem şantiyi hazırlayalım.
- Krem şantinin üzerine soğumuş muhallebiyi koyup birlikte en düşük devirde çırparak birbirine yedirelim.
- Hazırladığımız kremayı kekin üzerine döküp, üzerini kakao ile süsleyelim.
Afiyet olsun.
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
3 Şubat 2013 Pazar
REVANİ
Bugün en sevdiğim tatlı olan revaniyi yapacağım. Ama annemin revanisini. Her çocuk için annesinin yemekleri eşsiz ve mükemmeldir; evet. İşte annemin revanisi de bu eşsiz lezzetlerdendir benim için.
Malzemeler:
(Su bardağının 200 ml'lik olması gerekiyor)
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı + 1 su bardağının 1/3'ü kadar un
1 su bardağının 2/3'ü kadar irmik
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Şerbet Malzemeleri:
2.5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
- Öncelikle bir tencereye 2.5 su bardağı toz şekeri ve 4 bardak suyu koyup kaynatalım. Biraz kaynayıp koyulaşmaya başlayınca (çok koyu olmayacak) ocağı kapatıp, şerbeti soğumaya bırakalım.
- 25*35 cm boyutlarındaki tepsimizi yağlayalım.
- Fırınımızı 175 dereceye ısıtalım.
- Karıştırma kabına 5 yumurtayı kırıp çırpmaya başlayalım.
- Yumurtalar köpürünce toz şekeri ekleyip, çırpmaya devam edelim.
- Bu arada bir başka kaba unu, kabartma tozunu ve irmiği eleyerek koyalım. Üzerine limon kabuğu rendesini de koyup karıştıralım.
- Toz şeker yumurtanın içinde eriyince, mixerin hızını iyice azaltıp, unlu karışımı kaşık kaşık ekleyelim.
- Homojenize bir karışım elde edince mixeri kapatıp, karışımı yağlanmış tepsiye dökelim.
- 175 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol edip, tepsiyi fırından çıkaralım.
- Yaklaşık 5-6 dakika bekledikten sonra, soğuyan şerbeti tatlımızın üzerine dökelim.
- Şerbetini hemen çekecek.
- Soğuyunca üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
Malzemeler:
(Su bardağının 200 ml'lik olması gerekiyor)
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı + 1 su bardağının 1/3'ü kadar un
1 su bardağının 2/3'ü kadar irmik
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Şerbet Malzemeleri:
2.5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
- Öncelikle bir tencereye 2.5 su bardağı toz şekeri ve 4 bardak suyu koyup kaynatalım. Biraz kaynayıp koyulaşmaya başlayınca (çok koyu olmayacak) ocağı kapatıp, şerbeti soğumaya bırakalım.
- 25*35 cm boyutlarındaki tepsimizi yağlayalım.
- Fırınımızı 175 dereceye ısıtalım.
- Karıştırma kabına 5 yumurtayı kırıp çırpmaya başlayalım.
- Yumurtalar köpürünce toz şekeri ekleyip, çırpmaya devam edelim.
- Bu arada bir başka kaba unu, kabartma tozunu ve irmiği eleyerek koyalım. Üzerine limon kabuğu rendesini de koyup karıştıralım.
- Toz şeker yumurtanın içinde eriyince, mixerin hızını iyice azaltıp, unlu karışımı kaşık kaşık ekleyelim.
- Homojenize bir karışım elde edince mixeri kapatıp, karışımı yağlanmış tepsiye dökelim.
- 175 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol edip, tepsiyi fırından çıkaralım.
- Yaklaşık 5-6 dakika bekledikten sonra, soğuyan şerbeti tatlımızın üzerine dökelim.
- Şerbetini hemen çekecek.
- Soğuyunca üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)