FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


3 Şubat 2013 Pazar

REVANİ

Bugün en sevdiğim tatlı olan revaniyi yapacağım. Ama annemin revanisini. Her çocuk için annesinin yemekleri eşsiz ve mükemmeldir; evet. İşte annemin revanisi de bu eşsiz lezzetlerdendir benim için.

Malzemeler:
(Su bardağının 200 ml'lik olması gerekiyor)

5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı + 1 su bardağının 1/3'ü kadar un
1 su bardağının 2/3'ü kadar irmik
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi

Şerbet Malzemeleri:

2.5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su



- Öncelikle bir tencereye 2.5 su bardağı toz şekeri ve 4 bardak suyu koyup kaynatalım. Biraz kaynayıp koyulaşmaya başlayınca (çok koyu olmayacak) ocağı kapatıp, şerbeti soğumaya bırakalım.
- 25*35 cm boyutlarındaki tepsimizi yağlayalım.
- Fırınımızı 175 dereceye ısıtalım.
- Karıştırma kabına 5 yumurtayı kırıp çırpmaya başlayalım.
- Yumurtalar köpürünce toz şekeri ekleyip, çırpmaya devam edelim.
- Bu arada bir başka kaba unu, kabartma tozunu ve irmiği eleyerek koyalım. Üzerine limon kabuğu rendesini de koyup karıştıralım.
- Toz şeker yumurtanın içinde eriyince, mixerin hızını iyice azaltıp, unlu karışımı kaşık kaşık ekleyelim.
- Homojenize bir karışım elde edince mixeri kapatıp, karışımı yağlanmış tepsiye dökelim.


- 175 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol edip, tepsiyi fırından çıkaralım.
- Yaklaşık 5-6 dakika bekledikten sonra, soğuyan şerbeti tatlımızın üzerine dökelim.
- Şerbetini hemen çekecek.


- Soğuyunca üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder