Bugün en sevdiğim tatlı olan revaniyi yapacağım. Ama annemin revanisini. Her çocuk için annesinin yemekleri eşsiz ve mükemmeldir; evet. İşte annemin revanisi de bu eşsiz lezzetlerdendir benim için.
Malzemeler:
(Su bardağının 200 ml'lik olması gerekiyor)
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı + 1 su bardağının 1/3'ü kadar un
1 su bardağının 2/3'ü kadar irmik
1 paket kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi
Şerbet Malzemeleri:
2.5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
- Öncelikle bir tencereye 2.5 su bardağı toz şekeri ve 4 bardak suyu koyup kaynatalım. Biraz kaynayıp koyulaşmaya başlayınca (çok koyu olmayacak) ocağı kapatıp, şerbeti soğumaya bırakalım.
- 25*35 cm boyutlarındaki tepsimizi yağlayalım.
- Fırınımızı 175 dereceye ısıtalım.
- Karıştırma kabına 5 yumurtayı kırıp çırpmaya başlayalım.
- Yumurtalar köpürünce toz şekeri ekleyip, çırpmaya devam edelim.
- Bu arada bir başka kaba unu, kabartma tozunu ve irmiği eleyerek koyalım. Üzerine limon kabuğu rendesini de koyup karıştıralım.
- Toz şeker yumurtanın içinde eriyince, mixerin hızını iyice azaltıp, unlu karışımı kaşık kaşık ekleyelim.
- Homojenize bir karışım elde edince mixeri kapatıp, karışımı yağlanmış tepsiye dökelim.
- 175 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Bir kürdanla pişip pişmediğini kontrol edip, tepsiyi fırından çıkaralım.
- Yaklaşık 5-6 dakika bekledikten sonra, soğuyan şerbeti tatlımızın üzerine dökelim.
- Şerbetini hemen çekecek.
- Soğuyunca üzerini hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapalım.
Afiyet olsun.
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder