Dün akşam evdeki kabakla bir meze yapayım dedim. Biraz düşündüm. Bol yeşillikli bir şey olabilir deyip işe koyuldum. Yapıp akşamki misafirlerime ikram ettim. Beğenildiği için de bugün tarifini yazıyorum.
Malzemeler:
3 orta boy kabak
1 sap taze soğan
2 sap taze sarımsak
1/2 demet dereotu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 avuç ceviz
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
- Kabakları soyup, yıkayıp, kuruladıktan sonra rendeleyelim.
- Rendelenmiş kabakların üzerine tuzu koyup karıştıralım. Sonra 2 avucumuzun arasında sıkarak fazla suyunu atalım ve sıkılmış kabakları süzgece alalım.
- Taze soğanla taze sarımsağı ince ince doğrayalım.
- Bir tavaya zeytinyağını alıp, üzerine soğan ve sarımsağı koyup, yapraklar yumuşayıncaya kadar kavuralım.
- Ardından kabakları tavaya ekleyelim ve kabaklar yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim.
- Kabaklar yumuşayınca ocağı kapatıp, ince ince doğranmış dereotlarını ve dövülmüş cevizleri ekleyip tavanın kapağını kapatalım.
- Ayrı bir kapta süzme yoğurt ile normal yoğurdu çırpalım.
- Kabak ılınınca yoğurdun içine koyup karıştıralım ve servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
24 Ocak 2013 Perşembe
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)