FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


24 Ocak 2013 Perşembe

KABAKLI MEZE

Dün akşam evdeki kabakla bir meze yapayım dedim. Biraz düşündüm. Bol yeşillikli bir şey olabilir deyip işe koyuldum. Yapıp akşamki misafirlerime ikram ettim. Beğenildiği için de bugün tarifini yazıyorum.

Malzemeler:
3 orta boy kabak
1 sap taze soğan
2 sap taze sarımsak
1/2 demet dereotu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 avuç ceviz
3 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı dolusu tuz

- Kabakları soyup, yıkayıp, kuruladıktan sonra rendeleyelim.
- Rendelenmiş kabakların üzerine tuzu koyup karıştıralım. Sonra 2 avucumuzun arasında sıkarak fazla suyunu atalım ve sıkılmış kabakları süzgece alalım.


- Taze soğanla taze sarımsağı ince ince doğrayalım.
- Bir tavaya zeytinyağını alıp, üzerine soğan ve sarımsağı koyup, yapraklar yumuşayıncaya kadar kavuralım.


- Ardından kabakları tavaya ekleyelim ve kabaklar yumuşayana kadar kavurmaya devam edelim.


- Kabaklar yumuşayınca ocağı kapatıp, ince ince doğranmış dereotlarını ve dövülmüş cevizleri ekleyip tavanın kapağını kapatalım.
- Ayrı bir kapta süzme yoğurt ile normal yoğurdu çırpalım.
- Kabak ılınınca yoğurdun içine koyup karıştıralım ve servis tabağına alalım.


Afiyet olsun.