FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


22 Mart 2013 Cuma

ENGİNARLI BÖREK

Enginarlar o kadar güzel ki, her türlü yemeğin içine eklemek istiyorum. Geçen hafta alışveriş yaparken enginar miktarını biraz abartmışım. Sürekli farklı tatlar yapmak ve yemekten zevk aldığım için bir değişiklik yaparak, enginarı böreğin içine koydum bu kez. Kıymayla birlikte enfes bir tat oldu.

Malzemeler:

8 enginar (yaprakları ayıklanmış, çanak şeklinde)
2 yufka
75 gr. tereyağı
250 gr. kıyma
1 kuru soğan
1 orta boy rendelenmiş patates
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı tuz

- Enginarları yıkayıp düdüklü tencereye koyalım. Üzerine su da ekleyip 10 dakika pişirelim.
- Bir tavaya kuru soğanı yemeklik doğrayalım. Zeytinyağını ve tuzu ekleyerek soğanların rengi dönene kadar kavuralım.



- Patatesi soyup rendeleyelim.
- Kavrulan soğana kıymayı ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim.





- Rendelenmiş patatesi de ekleyerek 5 dakika daha birlikte kavuralım ve ocağı kapatıp, börek içini ılınmaya bırakalım.


- Yumuşamış enginarları süzgece alıp fazla suyunu süzdürelim.
- Tereyağını eritelim.
- Bir yufkayı tezgaha yayıp eritiiğimiz tereyağı ile yağlayalım.



- Yağlanmış yufkayı zarf şeklinde katlayarak bir kare elde edelim.



- Sonra bu kareyi 4'e bölelim (4 küçük kare olacak)



- Fırını 200 dereceye ısıtalım.
- Her bir küçük karenin ortasına 1 enginar çanağını, çukur kısmı yukarı gelecek şekilde oturtalım.



- Enginarın ortasına kıymalı içten bolca koyup bohça şeklinde kapatalım.





-Ters çevirerek, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyalım.


- Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrar edip 8 börek elde edelim.
- Yağı erittiğimiz kaba yumurta sarısını ekleyip çırparak böreklerin üzerine sürelim.
- En son üzerlerine ister susam, ister çörek otu serperek ısıtılmış fırına koyalım.


- 200 derecede 25-30 dakika, altı ve üstü kızarıncaya kadar pişirelim.


Hımmmm. Nefis.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder