Malzemeler:
8 enginar (yaprakları ayıklanmış, çanak şeklinde)
2 yufka
75 gr. tereyağı
250 gr. kıyma
1 kuru soğan
1 orta boy rendelenmiş patates
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurtanın sarısı
1 tatlı kaşığı tuz
- Enginarları yıkayıp düdüklü tencereye koyalım. Üzerine su da ekleyip 10 dakika pişirelim.
- Bir tavaya kuru soğanı yemeklik doğrayalım. Zeytinyağını ve tuzu ekleyerek soğanların rengi dönene kadar kavuralım.
- Patatesi soyup rendeleyelim.
- Kavrulan soğana kıymayı ekleyelim ve suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Rendelenmiş patatesi de ekleyerek 5 dakika daha birlikte kavuralım ve ocağı kapatıp, börek içini ılınmaya bırakalım.
- Yumuşamış enginarları süzgece alıp fazla suyunu süzdürelim.
- Tereyağını eritelim.
- Bir yufkayı tezgaha yayıp eritiiğimiz tereyağı ile yağlayalım.
- Yağlanmış yufkayı zarf şeklinde katlayarak bir kare elde edelim.
- Sonra bu kareyi 4'e bölelim (4 küçük kare olacak)
- Fırını 200 dereceye ısıtalım.
- Her bir küçük karenin ortasına 1 enginar çanağını, çukur kısmı yukarı gelecek şekilde oturtalım.
- Enginarın ortasına kıymalı içten bolca koyup bohça şeklinde kapatalım.
-Ters çevirerek, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyalım.
- Tüm yufkalar bitene kadar bu işlemi tekrar edip 8 börek elde edelim.
- Yağı erittiğimiz kaba yumurta sarısını ekleyip çırparak böreklerin üzerine sürelim.
- En son üzerlerine ister susam, ister çörek otu serperek ısıtılmış fırına koyalım.
Hımmmm. Nefis.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder