Malzemeler:
1 kg karides (çimçim)
1 tatlı kaşığı+1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sirke
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 tepeleme çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- Karidesleri kabuklarıyla yıkayıp süzgece alalım.
- Derin bir tencereye 2-2.5 lt su koyup kaynatalım.
- Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ile sirkeyi koyalım.
- Tekrar kaynamaya başlayınca karidesleri ekleyip karıştıralım.
- Kaynayıp köpürdükten sonra 10 dakika kadar pişirelim.
- Ocağı kapatıp karidesleri süzelim ve ayıklamak için biraz soğumasını bekleyelim.
- Soğuyan karideslerin önce kafalarını koparıp, çevresindeki kabuğunu soyarak ayıklayalım.
- Sarımsakları soyup havanda 1 çay kaşığı tuzla dövelim.
- Bir tavaya zeytinyağı ile tereyağını koyup eritelim. Ardından ayıkladığımız karidesleri ekleyip 4-5 dakika kadar kavuralım.
- Üzerine kırmızı biber ile dövülmüş sarımsağı da ekleyip hepsini iyice karıştırdıktan sonra ocağı söndürüp sıcak olarak servis yapalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder