FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


25 Mart 2013 Pazartesi

TEREYAĞLI KARİDES

Karides, kolesterolü bol bir besin olduğu için korkularak tüketilir. Hele bir de içine tereyağı konulunca bir bomba olur. Ama diğer yandan lezzetine doyum olmaz. Bu nedenle arada bir az miktarda tüketmenin zararı olacağını sanmıyorum. Evet, biz az tüketelim ama, çocuklarımız için kıymetli bir besin olduğunu da unutmayalım.

Malzemeler:
1 kg karides (çimçim)
1 tatlı kaşığı+1 çay kaşığı tuz
1/2 çay bardağı sirke
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 tepeleme çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber

- Karidesleri kabuklarıyla yıkayıp süzgece alalım.



- Derin bir tencereye 2-2.5 lt su koyup kaynatalım.



- Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz ile sirkeyi koyalım.




- Tekrar kaynamaya başlayınca karidesleri ekleyip karıştıralım.



- Kaynayıp köpürdükten sonra 10 dakika kadar pişirelim.



- Ocağı kapatıp karidesleri süzelim ve ayıklamak için biraz soğumasını bekleyelim.



- Soğuyan karideslerin önce kafalarını koparıp, çevresindeki kabuğunu soyarak ayıklayalım.



- Sarımsakları soyup havanda 1 çay kaşığı tuzla dövelim.



- Bir tavaya zeytinyağı ile tereyağını koyup eritelim. Ardından ayıkladığımız karidesleri ekleyip 4-5 dakika kadar kavuralım.






- Üzerine kırmızı biber ile dövülmüş sarımsağı da ekleyip hepsini iyice karıştırdıktan sonra ocağı söndürüp sıcak olarak servis yapalım.





Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder