Malzemeler:
8 enginar (çanak şeklinde)
1.5 bardak su
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 orta boy patates
150 gr. kıyma
1 küçük kutu krema (200 ml)
1+1 tatlı kaşığı tuz
- Enginarları yıkayıp 1.5 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte düdüklü tencereye koyup 7 dakika pişirelim. Pişen enginarları süzgece alalım.
- Patatesi soyup rendeleyelim.
- Tavaya soğanı yemeklik doğrayalım. Zeytinyağı ve tuz koyarak kavuralım.
- Rengi dönen soğana kıymayı ekleyelim.
- Suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Üzerine patatesi ekleyip 4-5 dakika daha kavurmaya devam edelim.
- Kavrulan malzemeyi ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Bir fırın kabına süzülen enginarları koyalım.
- Çanakların ortasına kavurduğumuz malzemeden bolca koyalım.
- En üste kremayı döküp ısıtılmış fırına koyarak 25 dakika kadar (üzeri hafif kızaracak) pişirelim.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder