FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


27 Mart 2013 Çarşamba

KREMALI ENGİNAR

Geçen gün enginarları kremalı pişirdim. Normalde çocuklarım çok severek yemezler enginarı. Ama o gün kapış kapış gitti. Hatta bloğumla hiç ilgilenmeyen oğlum bile "anne bu enginarın tarifini yazsana; çok güzel olmuş" deyince dün fotoğraflarını çekerek tekrar pişirdim. Ve işte karşınızda kremalı enginar...

Malzemeler:
8 enginar (çanak şeklinde)
1.5 bardak su
1/3 çay bardağı zeytinyağı
1 kuru soğan
1 orta boy patates
150 gr. kıyma
1 küçük kutu krema (200 ml)
1+1 tatlı kaşığı tuz




- Enginarları yıkayıp 1.5 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuzla birlikte düdüklü tencereye koyup 7 dakika pişirelim. Pişen enginarları süzgece alalım.


- Patatesi soyup rendeleyelim.


- Tavaya soğanı yemeklik doğrayalım. Zeytinyağı ve tuz koyarak kavuralım.


- Rengi dönen soğana kıymayı ekleyelim.


- Suyunu salıp çekene kadar kavuralım.


- Üzerine patatesi ekleyip 4-5 dakika daha kavurmaya devam edelim.


- Kavrulan malzemeyi ocaktan alıp soğumaya bırakalım.


- Fırını 200 dereceye ayarlayalım.
- Bir fırın kabına süzülen enginarları koyalım.


- Çanakların ortasına kavurduğumuz malzemeden bolca koyalım.


- En üste kremayı döküp ısıtılmış fırına koyarak 25 dakika kadar (üzeri hafif kızaracak) pişirelim.



Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder