Biraz Çin usulü, biraz Türk usulü bir tavuk yemeği. Önemli olan ve asıl lezzet veren şey tavuğu marine ettiğimiz sos.
Malzemeler:
10 parça kemiksiz ve derisiz kalça but
2 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı sirke (ben elma sirkesi kullandım)
3 diş sarımsak (rendelenmiş)
1/2 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığının ucuyla zencefil
1/2 kahve fincanı domates suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tavuklar dışındaki tüm malzemeyi karıştıralım. Tavukları kuşbaşı olarak doğrayıp sosun içine atalım ve bu şekilde 4-5 saat bekletelim.
- 4-5 saat sonra wok tavayı kuvvetli ateşe koyup ısıtalım ve ardından marine edilmiş tavukları tavaya koyup kavuralım.
- Eğer istenirse tavuklar piştikten sonra ince doğranmış mantar, kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç, soya filizi, gene kibrit çöpü şeklinde doğranmış pırasa eklenebilir. Bunlarla da biraz çevirip sıcak olarak servis yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder