FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


10 Ocak 2013 Perşembe

TUZLU KURABİYE

Bu tarifi defterime sandviç olarak kaydetmişim. Ama sandviç ekmeği gibi yumuşak değil, eni konu kurabiye sertliğinde oluyor. Fakat kim yediyse çok beğendi. İsterseniz hamurun içine lor peyniri, beyaz peynir, zeytin, kavrulmuş kıyma v.s koyup, poğaça da yapabiliriz.

Malzemeler:
500 gr. un
250 gr tereyağ veya 1 paket margarin
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 instant kuru maya
3 yumurta (2'si içine, birinin sarısı üzerine)
1 çay bardağı ılık süt


- Tereyağını oda sıcaklığına gelene kadar bekletelim.
- Tüm malzemeleri karıştırıp yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım.


- Hamurun üzerini örterek ılık bir yerde 1-1.5 saat kadar kabarmasını bekleyelim.
- Kabaran hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayarak, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizelim.


- Hamur bitince, kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürüp, ister susam, ister çörek otu serpelim.
- Soğuk fırına koyup, fırın sıcaklığını 180 dereceye getirip 30 dakika pişirelim.


Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder