1 kg ıspanak
1/4 çay bardağı zeytinyağı
1 orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı kıyma
2-3 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
- Ispanakları ayıklayıp, doğrayarak kumları gidene kadar iyice yıkayalım ve süzülmesi için süzgece koyalım.
- Tencereye zeytinyağı ile yemeklik doğranmış kuru soğanı ve tuzu koyup soğanlar sararana kadar kavuralım.
- Kıymayı soğanlara ekleyip suyunu salıp çekene kadar karıştırarak kavuralım.
- Kıyma da kavrulunca salçayı ekleyip, bununla da biraz karıştırıp süzülmüş ıspanakları ve en üste de pirinçleri koyup, tencerenin kapağını kapatalım. Ocağın altını kısıp ıspanakların suyunu salmasını bekleyelim.
- Ispanaklar suyunu salınca kapağını açıp karıştıralım ve tekrar tencerenin kapağını kapatalım; pirinçler yumuşayana kadar pişirelim.
- Yanında yoğurtla birlikte servis yapalım.
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder