FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


10 Ocak 2013 Perşembe

MERCİMEK ÇORBASI

Kışın sofralarımızın olmazsa olmazıdır çorbalar. Hele mercimek çorbası. Soğuk havalarda insanın içini ısıtır. Yoğun kıvamıyla sanki tek başına bir ana yemektir.

Malzemeler:



2 su bardağı kırmızı mercimek
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy patates
2 orta boy havuç
2 yemek kaşığı tereyağ
1.5 tatlı kaşığı tuz

- Bir tencereye yıkanıp süzülmüş kırmızı mercimek ile soyulup doğranmış (blenderdan geçireceğimiz için büyük ya da küçük doğranabilir) kuru soğan, patates ve havuçları, tuzu, 1 yemek kaşığı tereyağı koyalım. Üzerlerini 3-4 parmak geçecek kadar da su (et suyu veya tavuk suyu da olabilir) koyup ocağa oturtalım.
- Kaynamaya başlayınca ocağı iyice kısıp, mercimekler ve havuç yumuşayana kadar pişirelim.


- Piştikten sonra ocağı söndürüp ılınıncaya kadar biraz bekletelim.
- Blenderdan geçirip kıvamına bakalım. Eğer koyu ise üzerine sıcak su ekleyip bir taşım kaynatalım. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulmuş nane döküp servis yapalım.



Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder