Kışın sofralarımızın olmazsa olmazıdır çorbalar. Hele mercimek çorbası. Soğuk havalarda insanın içini ısıtır. Yoğun kıvamıyla sanki tek başına bir ana yemektir.
Malzemeler:
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 orta boy kuru soğan
1 orta boy patates
2 orta boy havuç
2 yemek kaşığı tereyağ
1.5 tatlı kaşığı tuz
- Bir tencereye yıkanıp süzülmüş kırmızı mercimek ile soyulup doğranmış (blenderdan geçireceğimiz için büyük ya da küçük doğranabilir) kuru soğan, patates ve havuçları, tuzu, 1 yemek kaşığı tereyağı koyalım. Üzerlerini 3-4 parmak geçecek kadar da su (et suyu veya tavuk suyu da olabilir) koyup ocağa oturtalım.
- Kaynamaya başlayınca ocağı iyice kısıp, mercimekler ve havuç yumuşayana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra ocağı söndürüp ılınıncaya kadar biraz bekletelim.
- Blenderdan geçirip kıvamına bakalım. Eğer koyu ise üzerine sıcak su ekleyip bir taşım kaynatalım. Üzerine 1 yemek kaşığı tereyağında kavrulmuş nane döküp servis yapalım.
Afiyet olsun.
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder