Kerevizi sevmeyen çok kişi vardır sanırım. Ama bu meze nefis. Babam hayatı boyunca ağzına kereviz sürmemiş biri olarak bu mezeyi tattı ve anneme dedi ki "sen niye böyle güzel şeyler yapmıyorsun Suzan?". Sonra bana döndü ve "ne var bunun içinde kızım?" Kereviz olduğunu duyunca yüzünde oluşan şaşkın ifadeyi herkesin görmesini isterdim. O nedenle bu güzel sebzeye bir şans verin ve bu tarifi deneyin lütfen.
YOĞURTLU KEREVİZ
3 orta boy kereviz (yapraklarını başka bir salata için saklıyoruz)
5 kaşık süzme yoğurt
1 kaşık mayonez
4 diş sarımsak
50 gr. ceviz (yaklaşık 2 avuç)
- Önce havanda tuzla birlikte sarımsaklarımızı dövelim.
- Bir karıştırma kabına süzme yoğurt, mayonez ve dövülmüş sarımsakları koyarak hepsini karıştıralım.
- Kerevizleri soyup yıkayalım ve yoğurtlu karışımın içine, rendenin ince tarafıyla kerevizleri rendeleyelim (sakın kerevizleri ayrı bir kaba rendeleyip, sonra yoğurda eklemeyi düşünmeyin. Çünkü kerevizler hemen kararıyor)
- Cevizleri de mutfak robotunda parçalayıp, yoğurtlu karışıma ekleyip, hepsini güzelce karıştıralım.
- Servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
Arşiv
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder