Bugün oğlumun doğumgünü kutlaması vardı. Çok sevdiğimiz arkadaşlarımız ve oğlumun 2 arkadaşı vardı. Yaptığım yemekler ve özellikle de pasta çok büyük beğeni topladı. O nedenle tüm yaptığım yemekleri size anlatacağım.
YOĞURTLU HAVUÇ
4 orta boy havuç
4 kaşık süzme yoğurt
4 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
- Havuçları temizleyip rendeleyelim (Ben rendenin ince tarafıyla rendeledim. Daha çok beğendim. Ama tamamen sizin zevkinize kalmış bir durum)
- Tavaya koyduğumuz yağı biraz kızdıralım ve rendelenmiş havuçları yağın içine koyup orta hararetli ateşte çevirerek kavuralım.
- Havuçlar yumuşayınca altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Ayrı bir yerde süzme yoğurdumuzu çırpalım (ben Sütaş'ın süzme yoğurdunu kullandım. Onun kıvamı krema gibi olduğundan sulandırmaya gerek duymadım). Havanda tuzla birlikte dövdüğümüz sarımsakları da yoğurda karıştırdıktan sonra soğumuş havuçları da ekleyelim.
- Hepsini güzelce karıştırıp servis tabağına alalım.
Afiyet olsun.
Arşiv
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder