Bence yazın en güzel yemeklerinden biridir zeytinyağlı taze fasulye. Özellikle çalı fasulyesini çok severim. İstanbul'un Ayşekadın fasulyesi de çok lezzetli olur ama ne yazık ki İzmir'de o lezzeti bulamıyorum. O nedenle mümkün olduğunca çalı fasulyesinden yapıyorum zeytinyağlı fasulyeyi.
1 kg taze fasulye
1 büyükçe kuru soğan
2 olgun domates
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
-Eğer fasulye çalı ise yıkayıp ayıkladıktan sonra uzunlamasına 2'ye bölmeyi unutmayalım. Sonra da zevkinize göre boydan 3-4 parçaya bölelim ve hazırladığımız fasulyeleri düdüklü tencereye koyalım.
- Üzerine kuru soğanı minik minik doğrayalım.
- Ardından domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.
- Üzerlerine tuz ve toz şekeri ekleyip hepsini iyice karıştıralım.
- En üste zeytinyağını gezdirip düdüklünün kapağını kapatalım ve düdük öttükten sonra 20-25 dakika pişirelim.
- Soğuyunca servis tabağına alalım.
- Afiyet olsun.
Düdüklü tencerede bu şekilde fasulyeyi pişirirken hiç su koymuyorum. Tamamen domatesin suyuyla pişiyor ve çok lezzetli oluyor.
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder