FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


4 Ocak 2013 Cuma

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Bence yazın en güzel yemeklerinden biridir zeytinyağlı taze fasulye. Özellikle çalı fasulyesini çok severim. İstanbul'un Ayşekadın fasulyesi de çok lezzetli olur ama ne yazık ki İzmir'de o lezzeti bulamıyorum. O nedenle mümkün olduğunca çalı fasulyesinden yapıyorum zeytinyağlı fasulyeyi.

1 kg taze fasulye
1 büyükçe kuru soğan
2 olgun domates
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker

-Eğer fasulye çalı ise yıkayıp ayıkladıktan sonra uzunlamasına 2'ye bölmeyi unutmayalım. Sonra da zevkinize göre boydan 3-4 parçaya bölelim ve hazırladığımız fasulyeleri düdüklü tencereye koyalım.


- Üzerine kuru soğanı minik minik doğrayalım.


- Ardından domateslerin kabuklarını soyup küp küp doğrayalım.


- Üzerlerine tuz ve toz şekeri ekleyip hepsini iyice karıştıralım.


- En üste zeytinyağını gezdirip düdüklünün kapağını kapatalım ve düdük öttükten sonra 20-25 dakika pişirelim.


- Soğuyunca servis tabağına alalım.
- Afiyet olsun.

Düdüklü tencerede bu şekilde fasulyeyi pişirirken hiç su koymuyorum. Tamamen domatesin suyuyla pişiyor ve çok lezzetli oluyor.

0 yorum:

Yorum Gönder