FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


3 Ocak 2013 Perşembe

FESLEĞENLİ PATLICAN SALATASI

Şahane bir koku ve nefis bir tat. Şiddetle tavsiye ederim.

4 büyük kemer patlıcan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı süzme yoğurt
4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
1/2 limon
6-7 yaprak fesleğen
Tuz

- Fırını 200 dereceye ısıtalım.
- Patlıcanları yıkayıp kurulayalım ve birkaç yerinden çatalla delelim.
- Isıtılmış fırına koyup 1 saat pişirelim.
- Fırından çıkarıp soğuk suyun altında kabuklarını soyalım ve elimizle sıkarak fazla suyunu akıtalım.
- Her bir patlıcanın üzerine 1'er yemek kaşığı zeytinyağı dökerek çatalla ezelim.
- Ezilmiş patlıcanların üzerine süzme yoğurdu koyarak birbirine iyice yedirelim.
- Havanda sarımsakları tuzla dövelim. Üzerine fesleğenleri de koyup sarımsakla birlikte dövmeye devam edelim. Fesleğenler iyice ezilmeli.
- Sarımsak ve fesleğen karışımını da patlıcanlara ekleyip üzerine 1/2 limonun suyunu da gezdirerek son kez iyice karıştırıp servis tabağına alalım.
- Afiyet olsun.



1 yorum: