Baharda yalancı dolma yaptık ama kışın yaprak sarma yemeyecek miyiz diyenler için klasik zeytinyağlı sarma tarifini de yazalım.
500 gr yaprak
2 su bardağı pirinç
6 adet kuru soğan (zeytinyağlı dolmaların soğanı bol olmalı)
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 demet dereotu
1 su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası veya 2 domates rendesi
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı yenibahar
Tuz
- Soğanları soyup, ince ince yemeklik doğrayalım.
- Fıstığı soğana ekleyip zeytinyağında fıstıklar pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Pirinçleri yıkayıp süzerek kavrulmuş soğana ekleyelim ve pirinçler şeffaflaşıncaya kadar birlikte kavuralım.
- Salçayı biraz su ile yumuşatıp, bunu yaklaşık 2 su bardağı suya tamamlayarak pirinçlerin üzerine dökelim. Kuş üzümü, toz şeker ve tuzu da koyup karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatıp, kaynadıktan sonra altını kısarak pişirelim.
- Pirinçler suyunu çekince ateşten alıp tarçın, yenibahar ve kıyılmış dereotunu ekleyerek karıştıralım ve üzerine bir kağıt havlu kapatarak iç pilavı dinlenmeye bırakalım.
- Bu arada biz, yapraklarımızı yıkayıp kaynar suda biraz (4-5 dakika kadar) haşlayalım.
- Tenceremizin altını varsa dereotu sapları ve yaprakla döşeyelim.
- İç pilav ılınınca yapraklarımızı sarıp hazırladığımız tenceremize yerleştirip üzerine bir tabak kapatalım. Yarısına kadar su koyup kısık ateşte yapraklar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Piştikten sonra kapağını açmadan 1 gün dinlendirip servis tabağına alarak, dilimlenmiş limon ile süsleyelim.
- Afiyet olsun.
Arşiv
Ziyaretçi Sayısı
Kategori
- mezeler (25)
- sebze yemekleri (20)
- annemin tarifleri (14)
- etli sebze yemekleri (12)
- kekler (12)
- sütlü tatlılar (11)
- salatalar (9)
- tuzlu hamur işleri (8)
- atıştırmalık (7)
- et yemekleri (7)
- balıklar (6)
- patatesli tarifler (6)
- makarnalar (5)
- pilavlar (5)
- çorbalar (5)
- kurabiyeler (4)
- baklagiller (3)
- börekler (3)
- ekmekler (3)
- pastalar (3)
- reçeller (3)
- garnitürler (2)
- tavuk yemekleri (2)
- diğer deniz ürünleri (1)
- hamur tatlıları (1)
- krepler (1)
- turtalar (1)
FESLEĞEN KOKULU MUTFAK
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder