FESLEĞEN KOKULU MUTFAK


3 Ocak 2013 Perşembe

RUS SALATASI (ŞEBNEMCE)

Rus salatasını çok sevmekle birlikte, içine çok fazla mayonez konduğundan misafirlerim pek tercih etmezlerdi. Ben de mayonezi azaltıp, tadını daha hafif nasıl yapabilirim derken böyle bir fikir aklıma geldi ve hemen denedim. Fena olmadı. Denemenizi öneririm.








4 orta boy patates
2 havuç
250 gr iç bezelye
6 adet kornişon turşu
3 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı süzme yoğurt

- Patatesleri soyup, doğrayarak haşlanmak üzere tencereye koydum.
- Havuçları bütün olarak haşladım ve soğuduktan sonra küçük küçük doğrayıp süzgece koydum.
- Bezelyeleri haşlayıp süzdüm.
- Kornişon turşularını da minik minik doğradım.
- Patatesler haşlandıktan sonra biraz soğumasını bekledim. Sonra süzdürerek bir kaba alıp çatalla ezdim. Özellikle püre gibi yapmadım ki yerken arada patates tadı da hissedilsin diye.
- Patatesler ezildikten sonra içine mayonez ve süzme yoğurdu koydum. Hepsini iyice karıştırdım. Homojenize bir karışım olunca havuç, kornişon ve bezelyeleri ekleyerek tekrardan iyice karıştırdım.
- Servis tabağına alarak üzerini kornişon turşularıyla süsledim.
- Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder