4 orta boy patates
2 havuç
250 gr iç bezelye
6 adet kornişon turşu
3 yemek kaşığı mayonez
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- Patatesleri soyup, doğrayarak haşlanmak üzere tencereye koydum.
- Havuçları bütün olarak haşladım ve soğuduktan sonra küçük küçük doğrayıp süzgece koydum.
- Bezelyeleri haşlayıp süzdüm.
- Kornişon turşularını da minik minik doğradım.
- Patatesler haşlandıktan sonra biraz soğumasını bekledim. Sonra süzdürerek bir kaba alıp çatalla ezdim. Özellikle püre gibi yapmadım ki yerken arada patates tadı da hissedilsin diye.
- Patatesler ezildikten sonra içine mayonez ve süzme yoğurdu koydum. Hepsini iyice karıştırdım. Homojenize bir karışım olunca havuç, kornişon ve bezelyeleri ekleyerek tekrardan iyice karıştırdım.
- Servis tabağına alarak üzerini kornişon turşularıyla süsledim.
- Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder